Най-високата юридическа инстанция в Германия  - Федералният конституционен съд, нареди

...
Най-високата юридическа инстанция в Германия  - Федералният конституционен съд, нареди
Коментари Харесай

Германия признава третия пол

Най-високата юридическа инстанция в Германия  - Федералният парламентарен съд, подреди основаването на нов термин, отразяващ хората със разбъркан пол. Съдът настоя през днешния ден да се легализира вписването на " трети пол " в актовете за раждане, с което Германия се чака да стане първата европейска страна, признала това разбиране, предава Independent. 

Конституционният съд даде на депутатите от долната камара период до 31 декември 2018 година да основат нова регулация. Третият пол би трябвало да бъде включен в публични документи на родените в страната. 

Решението следва случай на човек, който съгласно проучвания и хромозомен разбор не е нито мъж, нито жена. Това основава правно предизвикателство, откакто полът му не може да бъде вписан в регистрите за ражданията наред с думите " мъжки " и " женски ", оповестява Франс прес, като се базира на правосъдното решение.

Германия става първата европейска страна, която ще дава опция на жители да не се дефинират нито като мъже, нито като дами. 

Съдът със седалище в Карлсруе приканва депутатите да вкарат в съответните документи термини като " промеждутъчен ", " друг " или всякакво друго " положително определение на този пол ".
От май 2013 година и до момента в Германия бе допустимо да се оставя празна графата за пол, а по-късно заинтригуваните лица с течение на годините можеха да изберат мъжки или женски пол или да оставят полето непопълнено.

През август 2016 година обаче Федералният съд - по-долна инстанция от Конституционния, отхвърли да отиде по-далеч и да признае юридическото битие на трети пол с мнението, че това " не е законно ". Така съдът отхвърли молбата на интерсексуално лице, родено през 1989 година и записано като човек от женски пол. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР